10 C
Kłodzko
czwartek, 30 stycznia, 2025

Ciastkarnia „Pączek” w Stroniu Śląskim wraca po powodzi! W przywróceniu działalności pomogły firmy z branży

Po miesiącach odbudowy, w sobotę 1 lutego 2025 roku Ciastkarnia „Pączek” ponownie otworzy swoje drzwi! To kultowe miejsce zniszczone przez wrześniową powódź wraca dzięki wsparciu wielu firm, w tym głównego partnera – firmie Dr. Oetker.

Rodzinna ciastkarnia prowadzona przez Dorotę i Piotra Dudziaków od 30 lat serwuje mieszkańcom i turystom tradycyjne wypieki – w tym słynne pączki i chleby. Niestety, wrześniowa powódź zniszczyła zarówno budynek produkcji, jak sklep, sprzęt oraz surowce.

Ciastkarnia pączek po wrześniowej powodzi

Z pomocą dla poszkodowanej ciastkarni ruszyły działające w tej branży firmy, w tym Dr. Oetker, który nie tylko kupił nowoczesny sprzęt umożliwiający ponowne uruchomienie produkcji, ale także zapewnił surowce potrzebne do wznowienia produkcji wypieków.
Wsparcie Ciastkarni „Pączek” nie byłoby możliwe bez zaangażowania wielu firm takich jak: IBIS, Hert, Magorex, Wagotech, Technica, InPlusGastro, Bolarus, Expondo i grupa UTZ, które dostarczyły niezbędny sprzęt.

O tym pisaliśmy tutaj: Dr. Oetker wspiera po powodzi Ciastkarnię „Pączek” ze Stronia Śląskiego kupując wszystkie niezbędne sprzęty.

Dzięki wsparciu w odbudowie i nowemu wyposażeniu, mieszkańcy i turyści już w najbliższą sobotę, 1 lutego będą mogli cieszyć się tradycyjnymi wypiekami. Ciastkarnia Pączek, aby uczcić ten wyjątkowy dzień, o godz. 10:00 przygotowała dla klientów 1000 darmowych pączków.


Tak wyglądała

powiązane artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podaj tutaj swoje imię

30,000FaniLubię
700ObserwującyObserwuj
5,400SubskrybującySubskrybuj

Artykuły prasowe