16.7 C
Kłodzko
piątek, 17 maja, 2024

Małgorzata Jędrzejewska-Skrzypczyk została nowym starostą kłodzkim

Małgorzata Jędrzejewską-Skrzypczyk została nowym starostą kłodzkim. Wybór związany jest z powołaniem dotychczasowego szefa powiatu, Macieja Awiżenia na stanowisko wojewody dolnośląskiego.

Podczas sesji Rady Powiatu Kłodzkiego, jaka odbyła się w środę, 31 stycznia radni wybrali nowy Zarząd Powiatu Kłodzkiego. Decyzją rady na stanowisko starosty kłodzkiego wybrana została Małgorzata Jędrzejewską-Skrzypczyk, która dotychczas była wicestarostą kłodzkim. Na jej zastępcę wybrano Piotra Marchewkę, który do tej pory był etatowym członkiem Zarządu Powiatu Kłodzkiego.

Nowym etatowym członkiem Zarządu Powiatu Kłodzkiego został Michał Cisakowski, który do tej pory pełnił funkcję wiceprzewodniczącego Rady Powiatu Kłodzkiego, a nieetatowymi członkami Zarządu Powiatu Kłodzkiego pozostali Małgorzata Kanecka oraz Ryszard Niebieszczański. Na stanowisko zastępcy przewodniczącego Rady Powiatu wybrana została Anita Piszko.

Fot. Starostwo Powiatowe w Kłodzku

powiązane artykuły

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podaj tutaj swoje imię

24,000FaniLubię
550ObserwującyObserwuj